T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ISPARTA / YALVAÇ - Fatih İlkokulu

ÇEVREME DUYARLIYIM DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM

ÇEVREME DUYARLIYIM DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM PROJESİ

 

AMAÇ

Öğrencilerimizin “millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler olmalarına” ayrıca çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı; millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi kendi yaşantılarında inşa etmiş; akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamaktır.

Değerler ÇalıĢmaları

1) Değerler eğitimi çalışmaları kapsamında ÇEDES Projesi Uygulama Mekânlarının, Gençlik Spor il/ilçe müdürlüklerinin imkânları çerçevesinde eğitim, seminer, kamp, gezi, piknik, sinema, iftar programı gibi çalışmalar gerçekleştirilir.

2) Değerler Kulübü Yıllık Faaliyet Planı Diyanet Gençlik Merkezi ve Gençlik Spor il/ilçe müdürlüğü ile ortak olarak ayrıntılı şekilde hazırlanır ve okul idaresinin onayına sunulur.

3) Hazırlanan Yıllık Faaliyet Planı Değerler Kulübü öğrencileri ve velilere duyurularak konuyla ilgili görünürlük çalışmaları yapılır.

4) Değerler Kulübü öğrencileri ile millî, manevi, ahlaki ve insani konular çerçevesinde söyleşi, seminer vb. yapılır.

5) Geçmişte yaşamış örnek şahsiyetlerin hayatlarından etkileyici örnekler seçilerek Değerler Kulübü öğrencileriyle paylaşılır.

6) Değerler Kulübü çalışmalarına destek amacıyla halk eğitim kurslarından faydalanılabilir. Bu kapsamda açılacak halk eğitim kursları ilan edilir, görünürlük çalışmaları yapılır, görev alacak öğretmenler, ders planları, veli ve öğrenci bilgilendirilmeleri yapılır.

7) Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı tesislerde, Değerler Kulübü öğrencilerine yönelik millî, manevi, ahlaki, sosyal, kültürel ve sportif içerikli çalışmalar düzenlenir.

8) Değerler Kulübü öğrencilerinin, gönüllülük esasına göre veli izin belgesi ile değerler eğitimi kapsamında ÇEDES Uygulama Mekânlarında izcilik faaliyetlerinde yer almaları sağlanır.

9) Bu çalışmalar sonrasında, etkinliğin verimliliği konusunda öğrenciler ve koordinatörlerle birlikte değerlendirmeler yapılır.

10) Değerler çalışmalarında örnek olan öğrenciler teşvik edilir, halka açık programlarda onurlandırılır.

11) Projenin uygulandığı okullarda Değerler Kulübü okul başkanı seçilir. Seçilenler arasından il ve ilçe ÇEDES Başkanları belirlenir. Bu öğrencilere sosyal sorumluluk çalışmalarında, kamplar veya il dışı çalışma programlarında öncelik ve faaliyet görevleri verilir.

12) Değerler Kulübü öğrencilerinin yapacağı çalışmalar, MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ve MEB Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi kapsamında gerekli izinlerin ve belgelerin tamamlanmasıyla gerçekleştirilecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.11.2023 - Güncelleme: 27.11.2023 14:21 - Görüntülenme: 68
  Beğen | 10  kişi beğendi